Pelastakaa Lapset on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Varkauden Pelastakaa lapset ry:n paikallisyhdistys on perustettu vuonna 1954 ja sen jälkeen ollut yhtäjaksoisesti tukemassa varkautelaisia, vähävaraisia perheitä. Tällä hetkellä tuemme perheiden toista astetta käyviä opiskelijoita opiskelutarvikkeiden, kuten kirjojen hankinnoissa. Lisäksi pyrimme parantamaan lasten osallistumismahdollisuuksia avustamalla harrastuskuluissa.

Pitkän perinteen mukaisesti olemme jakaneet jouluaikana taloudellisissa vaikeuksissa oleville perheille lahjakortteja jouluruokiin ja lasten tarpeellisia hankintoja varten. Avustustoiminnan laajuus on riippuvainen käytettävissä olevista varoista.

Vuonna 2021 tavoitteenamme on lisätä vaikuttavuutta uusien jäsenten- ja lahjoitusten avulla. Erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja omien tapahtumien järjestämisessä, huomioimme vallitsevan koronatilanteen.

Yhdistyksen hallinto

Yhdistyksemme hallintoelimiä ovat yhdistyksen kokous ja hallituksen kokous. Yhdistyksen päätösvaltaa käyttää yhdistyksen kokous ja päätösten toimeenpanovalta on hallituksella, joka hoitaa myös muut lain ja sääntöjen määräämät yhdistyksen asiat. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, kevätkokous ja syyskokous. Hallituksen kokouksia on säännöllisesti kahden kuukauden välein ja tarpeen mukaan. Seuraava syyskokous ma 29.11.21 klo. 18, Warikolla!

Eväitä Elämälle

Olemme mukana Eväitä Elämälle-ohjelmassa, joten yhdistykseltämme on mahdollista hakea oppimateriaali- ja harrastustukea! Lue lisää Eväitä Elämälle -ohjelmasta!

Mukaan toimintaan!

Tarjoamme mahdollisuuden antoisaan ja merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Yhdistyksessämme pääset mukaan toimimaan samanhenkisten, lasten ja perheiden asiat tärkeäksi kokevien pariin.

Järjestämme ILOISIA iltakahvitteluja jo jäsenenä oleville kuin myös jäseniksi haluaville tai muuten vain toiminnasta kiinnostuneille, joka toinen kuukausi. Seuraava tupailta on tammikuussa 2022, Yhdistystalo Warikolla! SEURAA ILMOITTELUA!

Toimintaryhmä ”Touhukkaat”!

Oletko innokas tapahtumien järjestäjä tai tykkäätkö vain haastella eri-ikäisten kanssa? Suunnittelemme ja totutamme erilaisia kivoja tapahtumia ja toimintaa lapsiperheille, sekä olemme mukana myös muissa Varkauden tapahtumissa! Seuraava tapahtumaryhmän tapaaminen on joulukuussa 2021!

Tule mukaan!

Lisätietoja puheenjohtaja Piia Sippu
varkaus@pelastakaalapset.net