Pelastakaa Lapset on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Tänä vuonna Pelastakaa Lapset ry täyttää 100 vuotta! 

Varkauden Pelastakaa lapset ry:n paikallisyhdistys on perustettu vuonna 1954 ja sen jälkeen ollut yhtäjaksoisesti tukemassa varkautelaisia, vähävaraisia perheitä. Tällä hetkellä tuemme Eväitä Elämälle-ohjelman avulla perheiden toista astetta käyviä opiskelijoita opiskelutarvikkeiden, kuten kirjojen hankinnoissa. Lisäksi pyrimme parantamaan lasten osallistumismahdollisuuksia avustamalla harrastuskuluissa. Otamme avustushakemuksia vastaan myös Leppävirran ja Joroisten alueen perheiltä, sillä tahdomme auttaa myös lähialueella asuvia.

Pitkän perinteen mukaan, olemme jakaneet taloudelliseen apuun ruokalahjakortteja lapsiperheille. Avustustoiminnan laajuus on riippuvainen käytettävissä olevista varoista.

Vuonna 2022 tavoitteenamme on lisätä vaikuttavuutta uusien jäsenten- ja lahjoitusten avulla sekä tulla tunnetuksi koko Varkauden ja naapuripaikkakuntien alueella, jalkautumalla myös eri paikkakunnille. Haluamme olla osana lapsiperheiden arjen sujumista, yhdessä perhekeskuksen kanssa. Lisäksi olemme mukana Joensuun Pelastakaa Lapset ry:n Vanhemmuuden tuki-hankkeessa, josta saamme monenlaisia ideoita toteutettavaksi myös omaan kaupunkiimme. Osallistumme erilaisiin yhdistysten ja yhteistyökumppaneitten tapahtumiin mielellämme ja järjestämme myös omia tapahtumia, kuten kesäleiri TAIDETTA AIKAAN 14.-18.6.22 ja 20.8.22, kun juhlitaan maailman suurimpia lastensynttäreitä Varkauden liikuntatalolla! 

Yhdistyksen hallinto

Yhdistyksemme hallintoelimiä ovat yhdistyksen kokous ja hallituksen kokous. Yhdistyksen päätösvaltaa käyttää yhdistyksen kokous ja päätösten toimeenpanovalta on hallituksella, joka hoitaa myös muut lain ja sääntöjen määräämät yhdistyksen asiat. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, kevätkokous ja syyskokous. Hallituksen kokouksia on säännöllisesti kahden kuukauden välein ja tarpeen mukaan. Seuraava vuosikokous on syyskokous, syksyllä 2022. Kutsu tulee ajankohtaista- sivulle. Yhdistyksen puheenjohtajana toimii 2022-2023 Piia Sippu.

Eväitä Elämälle-ohjelma

Olemme mukana Eväitä Elämälle-ohjelmassa, joten yhdistykseltämme on mahdollista hakea oppimateriaali- ja harrastustukea! Lue lisää Eväitä Elämälle -ohjelmasta!

Ruoka-apu

Yhdistyksestämme on lapsiperheiden mahdollista hakea taloudelliseen ahdinkoon ruoka-apua. Haku tapahtuu sähköpostilla: varkaus@pelastakaalapset.net.

UUTTA TOIMINTAA 2022!

Haluamme tuoda koululaisten kesään toimintaa ja vanhemmille helpotusta kesäloman ajalle. Leiritoimintaa on ollut Pelastakaa Lapset ry:ssä jo aikojen alusta, joten tätä toimintaa haluamme uudelleen juurruttaa Varkauden alueelle. Tavoitteena olisi, että tulevina vuosina kesäleirejä olisi useita, joista lapset voisivat valita itselleen sopivimman niin teemaltaan kuin leirin pituudeltaan. Tänä kesänä järjestimme  alakouluikäisille ihanan leppoisan, hauskalla ohjelmistolla ja herkullisilla lounailla sekä välipaloilla varustetun TAIDETTA AIKAAN-kesäleirin, jossa leiripäivän aikana lapset pääsivät leikkimään, herkuttelemaan, uimaan, seuraamaan eläinten elämää ja toteuttamaan mitä erikoisempia ITE-taideteoksia! Kesän leiri oli  päiväleiri, 14.-18.6.22 klo. 10-15.00 Pitkälänniemen tilalla, Könönpellossa.

Mukaan toimintaan!?

Tarjoamme mahdollisuuden antoisaan ja merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Yhdistyksessämme pääset mukaan toimimaan samanhenkisten, lasten ja perheiden asiat tärkeäksi kokevien pariin.

Järjestämme avoimia, keskustelevia ja mukavan leppoisa TUPAILTOJA, joissa on mahdollista keskustella ajankohtaisista asioista, kuulla paikallisyhdistyksen toiminnasta ja kertoa ideoita asioista, joilla paikallisyhdistys voisi tukea Varkauden ja lähialueiden lapsiperheitä. Illan aikana tietysti kahvitellaan ja syödään iltapalaa. Tupaillat ovat tarkoitettu kaikille, riippumatta onko yhdistyksen jäsen vai ei! Seuraava TUPAILTA suunnitelmissa elokuulle 2022!

Tapahtumaryhmä DYNAMO!

Oletko innokas tapahtumien järjestäjä tai tykkäätkö vain haastella eri-ikäisten kanssa? Suunnittelemme ja totutamme erilaisia kivoja tapahtumia ja toimintaa lapsiperheille, sekä olemme mukana myös muissa Varkauden tapahtumissa! Vuonna 2022 olimme vahvasti mukana niin Talvi-Vekara-tapahtumassa kuin kesän Vekara-Varkaus-tapahtumassa 18.6.2022, AIKAPEILI !

***************************************************************************************************

KIITOS KAIKILLE KÄVIJÖILLE ILOISESSÄ SYNTTÄRIJUHLASSA, VARKAUDEN LIIKUNTALOLLA 20.8.2022 KLO. 10-13.00! Juhlat onnistuivat yli odotusten ja paikalla oli yli 400 henkilöä juhlistamassa PELA 100v!Yhteistyössä olivat:Varkauden Kenttäveikot (yleisurheilu), Varkauden Ju-Jutsuseura (ju-jutsu, kenjutsu, kickboxin), Partio-Unnukka (partio), Puurtilan Kisa-Pojat (pesäpallo), Warkautelaiset ry (kepparirata ja temppurata), Varta (salibandy, taitoluistelu, paini), Varkauden Taekwondo (taekwondo), Kartano-Golf (golf), Varkauden naisvoimistelijat (voimistelu) ja Varkauden Pelastakaa Lapset ry (pelit, askartelu, harrastustuki).Lisäksi Soisalo-Opisto (pinssit), Kartano-Golf (Lyöntitaulu), Sirkuskoulu, pomppulinna (Samin liikunta- ja elämyspalvelut) ja onnenpyörä (Warkautelaiset ry)!Esiintyjänä Täti Tarina Varkaudesta ja maskottina Puhuva Papukaija (Asu: Varkauden Teatteri)!!

KIITOS KAIKILLE!

Ihanaa vuotta 2022!

Lisätietoja puheenjohtaja Piia Sippu
varkaus@pelastakaalapset.net

(päivitetty 15.11.22)