Pelastakaa Lapset on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, vuonna 1922 perustettu kansalaisjärjestö, joka edistää lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla.

Varkauden Pelastakaa lapset ry:n paikallisyhdistys on perustettu vuonna 1954 ja sen jälkeen ollut yhtäjaksoisesti tukemassa varkautelaisia, vähävaraisia perheitä. Tällä hetkellä tuemme perheiden toista astetta käyviä opiskelijoita opiskelutarvikkeiden, kuten kirjojen hankinnoissa. Lisäksi pyrimme parantamaan lasten osallistumismahdollisuuksia avustamalla harrastuskuluissa.

Pitkän perinteen mukaisesti olemme jakaneet jouluaikana taloudellisissa vaikeuksissa oleville perheille lahjakortteja jouluruokiin ja lasten tarpeellisia hankintoja varten. Avustustoiminnan laajuus on riippuvainen käytettävissä olevista varoista.

Vuonna 2021 tavoitteenamme on lisätä vaikuttavuutta uusien jäsenten- ja lahjoitusten avulla. Erilaisiin tapahtumiin osallistuminen ja omien tapahtumien järjestämisessä, huomioimme vallitsevan koronatilanteen.

Yhdistyksen hallinto

Yhdistyksemme hallintoelimiä ovat yhdistyksen kokous ja hallituksen kokous. Yhdistyksen päätösvaltaa käyttää yhdistyksen kokous ja päätösten toimeenpanovalta on hallituksella, joka hoitaa myös muut lain ja sääntöjen määräämät yhdistyksen asiat. Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, kevätkokous ja syyskokous. Hallituksen kokouksia on säännöllisesti ja tarpeen mukaan.

Eväitä Elämälle

Olemme mukana Eväitä Elämälle-ohjelmassa, joten yhdistykseltämme on mahdollista hakea oppimateriaali- ja harrastustukea! Lue lisää Eväitä Elämälle -ohjelmasta!

Mukaan toimintaan!

Tarjoamme mahdollisuuden antoisaan ja merkitykselliseen vapaaehtoistoimintaan ja mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin. Yhdistyksessämme pääset mukaan toimimaan samanhenkisten, lasten ja perheiden asiat tärkeäksi kokevien pariin.

Tule mukaan!

Lisätietoja puheenjohtaja Piia Sippu
pelastakaalapset.vrk@gmail.com